Tee videoita helposti

Videon tekeminen ja videon editoiminen itse on helpompaa kuin varmaankin olet ajatellut. Videoiden tekemiseen tarkoitettuja editoreita on monia. Voit yhdistää kuvaamaasi videoita kuviin ja lisätä niihin tekstejä. Jopa ilmaisia palveluita löytyy niin tietokoneelle kuin mobiililaitteellekin.

Someen voit ottaa liikkuvaa kuvaa itsestäsi kännykällä ilman sen kummempia muokkaamisia, mutta jos haluat tehdä tutoriaaleja tai esitellä palveluitasi virallisemmin, tarvitset vähän editointiominaisuuksia.

Hyvä ja helppo editori tietokoneelle on esimerkiksi Wave video. Valmiiden pohjien avulla muokkaat helposti kuvistasi esityksen. Myös taustamusiikkeja on tarjolla, joskaan kaikki eivät niistä tykkää! 🙂

Kännykällä toimii sovellus Ripl. Sen käyttöön löydät opastusta suomeksi tästä videosta.

Itse olen videoita tehdessäni käyttänyt seuraavia tarvikkeita ja ohjelmia:

Mikrofoni

Mikäli haluat nauhoittaa videoon ääntä, kannattaa käyttää ulkoista mikrofonia. Läppäreiden omat mikrofonit tuottavat usein huonolaatuista ääntä ja ottavat taustamelua mukaan. Et varmaankaan halua, että videosi jää katsomatta tämän takia. Pieni kaulusmikrofoni maksaa noin 20 euroa.

Screencastify

Screencastify-ohjelmasta on ilmainen ja maksullinen versio. Kun otat ohjelman käyttöön, se on käytössäsi kaikilla laitteilla. Video tehdään nauhoittamalla ruutu. Videolla näkyy kaikki, mitä teet hiirellä ruudulla. Erinomainen toiminto erilaisten ohjelmien käyttötutoriaalien tekemiseen.

screencastify

Editorilla voit leikata videosta pätkiä pois ja rajata videossa näkyvää aluetta sopivasti. Videot tallennetaan google driveen. Sovelluksesta videot on myös helppo siirtää youtubeen niin halutessasi. Videon saa ladattua omalle koneelle gif- tai mp4-muodossa.

PowerPoint

Vaikka suosin mielelläni ilmaisohjelmia, jouduin opiskelujeni takia asentamaan koneelle Microsoft-officepaketin. Kun en ollut pitkään aikaan PowerPointia käyttänyt, tulivat sen uudet ominaisuudet minulle iloisena yllätyksenä.

Ohjelmalla voit tehdä kauniita dioja valmiista pohjista ja suunnitteluideoista. Videon tekeminen powerpointilla onnistuu helposti. Lopuksi voit nauhoittaa tekemäsi diaesityksen ja saada jopa oman naamasi pieneen ruutuun esityksen alareunassa. Esityksen aikana voit kirjoittaa ja piirrellä dioihin tarvittaessa.

videon tekeminen powerpointilla

Canva

Kun PowerPoint alkaa kyllästyttää, siirry Canvaan. Paitsi esityksiä, Canvalla voi tehdä myös näyttäviä somegrafiikoita, esitteitä ja aiemmassa postauksessa vinkattuja pieniä gif-animaatioita.

Tässä varmaan onkin vähäksi aikaa opeteltavaa, jos videoiden tekeminen on sinulle uutta tai et ole aiemmin käyttänyt yllä mainittuja sovelluksia. Hauskoja hetkiä editoinnin parissa!